A YouTube hihetetlen videotartalom-forrássá és nyílt platformmá vált bárki számára, hogy megossza videóit a világgal. Az egyik oka annak, hogy ilyen népszerű szolgáltatás, a Google algoritmusainak köszönhetően jönnek létre, amelyek előrejelzik, hogy mit szeretnének leginkább megnézni, majd azt javasolják Önnek. Mindent, amit a YouTube-on végez, gondosan rögzíti és tanulja, de ez nem mindig olyan, amit szeretne.

Előfordulhat, hogy valaki elküld egy linket egy videóhoz, amelyet inkább nem szerez az előzményekben. Talán nem akarja, hogy az adott videó befolyásolja javaslatait.

Vannak olyan helyzetek is, amikor megosztanak egy eszközt a háztartáson belül, vagy kölcsön kell venniük valaki más telefonját. Bármi is legyen az ok, örömmel veszi tudomásul, hogy a YouTube most egy inkognitómódot kínál, amely hasonló a privát böngészési módokhoz Android és iOS alkalmazásai számára.

Az inkognitómód bekapcsolása a YouTube alkalmazásba

Az inkognitómód használatához a YouTube alkalmazásban ugyanazok az utasítások, függetlenül attól, hogy iOS vagy Android rendszert használ-e. Ennek működéséhez természetesen be kell jelentkeznie egy YouTube-fiókba. Ha nem így van, a lényeg inkább felvetés.

Nyissa meg a YouTube alkalmazást a kezdőképernyőn.

Most koppintson a profilikonjára, majd a „Kapcsolja be az inkognitót” elemre.

Észre fogja venni, hogy profilod ikonját lecseréli ez az ikon.

Mindig ellenőrizze, hogy ez a jel nem aktív-e az inkognitómódban. Ha befejezte a privát megtekintését, akkor kapcsolja ki az üzemmódot.

Koppintson a profilikonra, majd a felbukkanó menüben érintse meg az „Incognito kikapcsolása” elemet. A Youtube újból nyomon követi a megtekintési szokásait.

Mint láthatja, elég könnyű gyorsan váltani az üzemmódok között. Tehát jó ötlet eljutni ahhoz a szokáshoz, hogy azon gondolkodjon, hogy mit szeretne a YouTube megőrizni rólad.

Az inkognitómód intelligens használatával valóban finomhangolhatja tapasztalatait és elkerülheti, hogy olyan videókat nyomtasson rá, amelyek nem felelnek meg az ízlésnek.