A Snapchat rendkívül népszerű. Elterjedtsége azt jelenti, hogy ha nem vigyázol, akkor véletlenszerű személyektől kapsz Snaps-ot, meghívásokat olyan ismeretlen emberektől, csevegési kérelmeket, a felhasználókat spambe küldő felhasználókat, hogy növeljék a Snapchart-pontszámukat, és talán még az alkalmi hívások is.

Vagyis, ha nem védi magánéletét a Snapchat-en. Számos beállítást engedélyezhet vagy letilthat, hogy lezárja a Snapchat-ot, és hatékonyan megakadályozza a fentieket. Csak azt kell tudnia, hogy hol keres a beállításaiban.

A Snapchat beállításán túl az általános adatvédelmi emlékeztetők is vannak, amelyeket be kell tartania, például a Snapchat használatának ismerete, például annak érdekében, hogy véletlenül ne küldje el a rossz személynek magán Snapchat-ot, vagy ne tegyen közzé valamit a Story-ba, amelyet egy magánszemélynek szánt.

Ezenkívül feltétlenül olvassa el a jobb adatvédelemről szóló útmutatót a Facebookon, amely ugyanolyan fontos, mint a Snapchat adatvédelme.

Változtassa meg a Snapchat beállításait

Számos adatvédelemmel kapcsolatos beállítás van, amelyeket beállítania kell a preferencia és a kényelem szintjéhez. Rendkívül könnyen elérhetők, és bármikor be- és kikapcsolhatók, ha később meggondolja magát róluk.

A Snapchat beállításainak megváltoztatásához nyissa meg az alkalmazást, és koppintson a profilképére a bal felső sarokban. Ezután használja a jobb felső sarokban található beállítások / fogaskerék gombot, hogy felsorolja az összes módosítható Snapchat-beállítást.

Védje az alapvető részleteket

Előfordulhat, hogy teljes neve és születésnapja szerepel a beállításokban, és ha vannak, bárki, aki a Snapchakon látja Önt, láthatja azt is.

Míg ezek a kis tények rólad nem tűnhetnek biztonsági kockázatnak már a denevér után, a születési dátum és a vezetékneved ismerete megkönnyíti, hogy valaki online kutathasson, és még több információt gyűjthessen rólad, például szülőváros, cím, munkahely stb.

Távolíthatja el a vezetéknevét (vagy akár a teljes nevét), hogy az új Snapchat-barátok csak a keresztneved alapján tudják Önt. A módosítás elvégzéséhez érintse meg a Megjelenítendő név elemet a beállításokban.

A Születésnap szakaszban letilthatja a Születésnapi partit, hogy születésnapján a Snapchat ne tegyen tortát a neve mellé, ezáltal megakadályozva a felhasználókat abban, hogy megismerjék ezt az információt.

Valami más, amelyet alapvető fontosságúnak tekint a személyes identitása számára a Snapchat-en, a felhasználóneve. Bárki, aki ismeri a felhasználónevét, felveheti Önt barátként, és ugyanez vonatkozik a Snapcode-ra.

Ne ossza meg ezeket az elemeket senkivel, kivéve, ha azt akarja, hogy barátként felvegyen téged. Ha ez az információ nyilvánosságra kerül, akkor sok üzenetet kell kapnia.

Elnyomja az értesítéseket a szemöldökről

Az értesítések megjelennek az eszköz lezárási képernyőjén, és riasztásokként jelennek meg, kivéve, ha szerkesztik az ő viselkedésüket. Ez a változtatás akkor válik szükségessé, ha nem akarja, hogy bárki, aki a telefonját nézi, látja, ki küldi Önnek a Pillanatképeket.

Nyissa meg az Értesítések elemet a beállításokból az összes lehetőség megtekintéséhez. Az összes Snapchat-értesítés letiltásához távolítsa el az Értesítések engedélyezése melletti négyzetet.

Ha finomabb irányítást szeretne elérni arról, amiről a Snapchat értesít, akkor szerkesztheti a többi riasztási beállítást, például amikor valaki Snap-ban megcímkéz téged, ha még nem nyitott meg üzenetet valakitől, amikor Snapcha-hívást kapott, stb. .

A Snapchart értesítések kezelésének másik módja az egy barátra vonatkoztatva. Tartsa nyomva a barátot, és lépjen a Tovább> Üzenet-értesítések elemre. Elnémíthatja csak azt, hogy egy ember Snaps-ot csinál, anélkül, hogy befolyásolná a többi barátja beállításait.

Ne tegye meg nehezebben az embereknek a kapcsolatot

A legtöbb Snapchat-felhasználó valószínűleg szívesen fogad idegeneket - beszélgetéseket kell folytatni, új barátokat kell szerezni, és sok idő vesztegeti a véletlenszerű képek küldését véletlenszerű emberek számára. Ha nem ez az oka annak, hogy használja a Snapchat-t, akkor jobb, ha figyelembe veszi az emberek különböző módjait, hogy megtalálják téged a Snapchat-en, hogy blokkolhassa ezeket a hozzáférési pontokat.

Nyissa meg a Mobilszám és az E-mail beállításokat, és tiltsa le mindkét területen a Mások keresése lehetőséget, így a véletlenszerű Snapchaters (vagy akár a barátok) nem találhat téged a számodra vagy az e-mailre keresve.

Görgessen le a Kapcsolatfelvétel elemre, és változtassa meg a Barátaim elemre, hogy ne kapjon Pillanatképeket az ismeretlen emberektől.

A másik lehetőség szó szerint mindenkit magában foglal, vagyis ha valaki rendelkezik a felhasználónevével vagy az Snapcode-jával, képeket és videókat küldhet neked, csevegést indíthat, és akár közvetlenül, ön jóváhagyása nélkül is felhívhat téged.

Koppintson a Show Me in Quick Add elemre, és távolítsa el az opció melletti négyzetet. Ha engedélyezve van, ez a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a barátok barátai láthassák, hogy Ön a Snapchat-ot használja, ami hatalmas adatvédelmi kockázatot jelent, ha nem érdekli az új Snapchat-barátok létrehozása.

Egy másik nagy aggodalom, amelyet a magánéletével kapcsolatban a Snapchat-en kell feltennie, az, hogy feltárja, hol van. Úgy van! A Snapchat szintén helymeghatározó alkalmazás, de csak akkor, ha hagyja.

Koppintson a Saját hely elemre, és engedélyezze a Ghost módot, vagy válasszon olyan barátokat, akiknek hozzáféréssel kell rendelkezniük a fizikai helyéhez.

Ha van egy bosszantó felhasználó, aki folyamatosan felvesz téged a Snapchat-ra, akkor a fentiek egyike sem fog segíteni. Csak hogy blokkolja őket, nehogy zaklatjon téged. Ehhez koppintson az arcukra, és a képernyő jobb felső sarkában lévő három ponttal ellátott menü használatával blokkolja és / vagy jelentse őket.

Helyi adatok törlése

A Snapcha megőrzi keresési előzményeit és csevegési adatait sokkal azelőtt, hogy elvégezte őket. Ha megosztja telefonját másokkal, vagy attól tart, hogy valaki meg fogja találni ezeket az adatokat, ha az eszközt használja, fontos tudni, hogyan kell kitisztítani ezeket az adatvédelmi lyukakat.

Kezdjük a beszélgetésekkel. Attól függően, hogy az egyes barátok hogyan vannak beállítva a Snapchat-ban, a közti csevegések akár 24 órával is megmaradhatnak azok megtekintése után. Kézzel törölheti ezeket a csevegéseket, valamint beállíthatja a megtekintési időt sokkal rövidebbre.

Tartsa ujját a kérdéses felhasználónál, és lépjen a Tovább> A beszélgetési előzmények törlése lehetőségre a korábbi üzenetek törléséhez. Annak érdekében, hogy az új üzenetek eltűnjenek a Snapchat-ról, miután megtekintette őket, menjen vissza a Több menübe, majd válassza a Csevegés törlése> Megtekintés után lehetőséget.

A keresési előzmények örökké megtekinthetők, kivéve ha ezeket az elemeket is eltávolítja. Nyissa meg a beállításokat, és válassza a Keresési előzmények törlése elemet a lista törléséhez.

Védje azt, aki látja a pillanatát

Az egyik legrosszabb érzés egy ostoba kép elküldése valakinek, akivel soha nem akarta megosztani. Az alábbiakban ismertetjük, hogyan lehet egynél több embert helyesen hozzáadni egy pillanatfelvételhez, és hogyan lehet megvédeni a Snapchart-történeteket az egyes felhasználóktól.

A küldés előtt ellenőrizze a címzetteket

Új Snap elkészítése után itt az ideje, hogy megérinti a nyílot, és válassza ki, mely barátokat szeretné felvenni címzettekként. Barátokat kereshet a keresősáv segítségével, vagy görgetheti és koppinthatja azokat az embereket, akiknek megkapják a Pillanatfelvételt.

Mielőtt továbbmenne, különösen, ha sok embert vett fel rá, tegyen egy gyors szünetet és vizsgálja meg, ki kapja meg a pillanatfelvételt. Ehhez koppintson a képernyő alján található nevekre (ne a kék nyílra).

A nevek kiválasztásakor tiszta listát kap azokról a barátokról, akik megkapják az Ön pillanatát. Innentől bármelyik barát megérintésével eltávolíthatja őket a listáról. Ne felejtsd el, hogy ha megérinti a második kék nyilat, az üzenet elküldi, és nem tudja megfordítani!

Korlátozza, hogy ki láthatja a történeteidet

A történet olyan, mint egy nyilvános pillanat minden barátjának. Kiváló módja annak, hogy hirdethesse érzéseit, munkáját, új termékeit, stb. Ha azt akarja, hogy csak bizonyos barátok láthassák a Snapchat-történeteidet, meg kell tanulnia, hogyan készítheti el privát történetek.

A beállítások alatt a Saját történet megtekintése részben korlátozhatja, hogy ki láthassa a Snapchal történeteit. Válassza a Csak barátok vagy az Egyéni lehetőséget az egyes barátok kiválasztásához.

A Stories sajátos emberekkel történő megosztásának másik módja a Snap. Ahelyett, hogy barátokat választott volna megosztani, akkor az oldal tetején koppintson a Privát történet elemre, majd válassza ki néhány embert, akivel megoszthatja. A nem kiválasztott barátok nem fogják látni a történetet.