Mindig is szerette volna, ha két mappát két különböző helyre valós időben szinkronizálnak? Lehet, hogy van egy mappája az asztalon vagy a laptopján, és szinkronizálni szeretné egy otthoni számítógéppel, vagy egy külső tárolóeszközzel, például egy USB merevlemezzel, vagy egy hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszközzel (NAS)?

Nagyon sok ingyenes program van, amely segíthet két mappa szinkronizálásában, de nagyon kevés közülük jó munkát végez a mappák valós időben történő szinkronizálása érdekében. A valós időben azt értem, hogy a felhasználónak nem kell manuálisan megnyitnia a programot és futtatnia a szinkronizálást, vagy meg kell várnia a program ismétlődő futását.

Ebben a cikkben egy freeware programról fogok írni, amelynek segítségével valósidejű szinkronizálást végezhetünk két különböző helyre tárolt mappa között. Ez hasznos biztonsági mentés céljából, vagy ha egy csapatban dolgozik, és el akarja kerülni a felhőalapú szolgáltatásokat, például a Dropbox vagy a Google Drive.

Dsynchronize

A Dsynchronize egy ingyenes szoftver, amelyet Lengyelország egyik fejlesztője írt, amelynek weboldala úgy néz ki, mintha az 1990-es évekből származik! Ne ítélje meg a könyvet annak borítója alapján, mert az általa írt programok kiválóak.

Először, amikor ellátogat a fenti linkre, egy kicsit le kell görgetnie, hogy a megfelelő programhoz juthasson. Eleinte azt hittem, hogy rossz weboldalon vagyok, mert folyamatosan olvastam az első, Dspeech nevű programjáról. Görgessen le ezen és a korábbi Dshutdownon, és látni fogja a Dsynchronize-t.

dsynchronize

Mint korábban megjegyeztük, ez egy nagyon rossz megjelenésű webhely. Szerencsére a szoftver tiszta és nem tartalmaz semmilyen kémprogramokat, rosszindulatú programokat, hirdetéseket stb. Miután letöltötte a ZIP fájlt, menjen tovább, bontsa ki az összes fájlt, majd futtassa az alkalmazás fájlt.

Az alkalmazás első futtatásakor a forrás és a rendeltetési hely felső részén két mező jelenik meg. Először ezeket kell konfigurálnunk.

dsychronize forrás cél

Jelölje be a Források jelölőnégyzetet, majd nyomja meg az Enter billentyűt. Most jobb oldalon két gomb jelenik meg: Szűrés és Tallózás.

forrás elérési útja

Kattintson a Tallózás gombra, és válassza ki az első mappát. A kiválasztás után rákattinthat a Szűrés gombra, ha bizonyos típusú fájlokat ki szeretne zárni, vagy almappákat szeretne kizárni. Ha azt szeretné, hogy mindent szinkronizáljon, akkor ne aggódjon a szűrő gomb miatt.

Most, hogy kiválasztottuk a két mappát, megkezdhetjük a beállítások konfigurálását. Alapértelmezés szerint a szinkronizálás csak akkor működik, ha rákattint a Szinkronizálás gombra. A dokumentáció szerint a valós idejű szinkronizálás engedélyezése előtt először végre kell hajtania egy normál szinkronizálást.

d szinkronizálja az opciókat

Mielőtt bármilyen szinkronizálást elvégeznénk, állítsuk be az opciókat. A kezdéshez, ha a változásokat mindkét mappa között szinkronizálni kívánja, ellenőrizze a kétirányú szinkronizálást. Ez automatikusan engedélyezi a Csak újabb fájlok másolása mezőt is. Azt is javaslom ellenőrizni a Mappa létrehozása lehetőséget, ha nem létezik, így ha egy mappát új mappába hoz létre, akkor automatikusan ugyanazt a mappát hozza létre a másik szinkronizált mappában.

Egy másik fontos lehetőség a Módosítások mentése. Ez akkor hasznos, ha meg akarja őrizni a változtatások több verzióját abban az esetben, ha nem akart törölni valamit, vagy meg akarja látni egy dokumentum korábbi verzióit stb.

Több további lehetőség létezik, amelyek önmagukban is magyarázhatók. Ha zavarod, ne felejtse el elolvasni a TXT fájlt, amely abban a mappában található, ahol az alkalmazás kibontása történt.

Haladjon tovább, és kattintson a Szinkronizálás gombra az egyik szinkronizálás befejezéséhez. Miután ezt megtette, most elvégezhet néhány módosítást, majd elvégezhet egy új szinkronizálást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kívánt módon működik-e.

szinkronizálás gomb

A valós idejű szinkronizálás eléréséhez jelölje be a Realtime szinkronizálás négyzetet a Különleges beállítások alatt. Most, ha nyitva hagyja a program ablakot, és elkezdi hozzáadni, eltávolítani vagy frissíteni a fájlokat a forrás- vagy célmappában, látni fogja, hogy a mappák automatikusan frissülnek, felhasználói beavatkozás nélkül.

Ez még mindig nem ideális, mert nyitva kell tartania a program ablakot, de a fejlesztő elég okos volt ahhoz, hogy megértse ezt. Az Időzítő szinkronizálás alatt két további lehetőséget kell ellenőriznie: Automatikus indítás és Automatikus indítás szolgáltatásként.

Amikor megpróbálja ellenőrizni az Automatikus indítás gombot, egy üzenet jelenik meg, amelyben elmondja, hogy el kell indítania a Dsynchronize-t rendszergazdaként. Ehhez zárja be a programot, majd kattintson a jobb gombbal az alkalmazásfájlra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként menüpontot.

fuss adminként

Most képesnek kell lennie arra, hogy jelölje be az Automatikus indítás négyzetet az üzenet nélkül. Ezután jelölje be az Autostart as service négyzetet, és megjelenik egy felugró ablak, ahol kattintania kell a Service Install gombra.

telepítés szolgáltatásként

Miután ezt megtette, a Szolgáltatás indítása gombra kattintható. Kattintson erre, és ne aggódjon a Fiók, Jelszó stb. Miatt. Csak ellenőrizze, hogy a Rendszerfiók be van-e jelölve. Kattintson a Kész gombra, és látnia kell, hogy a program most azt mondja, hogy szolgáltatásként fut.

szolgáltatásként fut

Ez az! Most zárja be a programot, és kezdje el frissíteni, hozzáadni vagy törölni az adatokat a mappákból, és figyelje, amint ezek a műveletek azonnal szinkronizálódnak a másik mappába.

szinkronizál két mappát

Összességében a program nagyon jól működött a teszteim során, és lenyűgözött a sebesség, valamint az a tény is, hogy tudtam biztonsági másolatot készíteni a változásokról, és naplófájlt láthattam mindazokról, amelyeket frissített, hozzáadott vagy törölt. Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan írjon megjegyzést. Élvezd!