Ha mélyen a Google ökoszisztémájába vagy, akkor valószínűleg már tudja, hogy a vállalatnak elég sok információ van rólad. Szerencsére sok helyet tárolnak egy helyen, hogy letölthesse és törölje.

A Google-fiók adatainak törlése nem távolítja el a Google-fiókját; nem fogja elveszíteni a Gmail-üzeneteit, a YouTube-csatornát, a Google Drive-fájlokat stb. Az adatok törlése a Google-tól valójában azt jelenti, hogy törli a Google által vezetett nyilvántartásait, például a keresett dolgokat. az interneten, a készüléken megnyitott alkalmazások, a YouTube-on megtekintett videók stb.

Kétféle módon lehet megszabadítani a legtöbb Google adatot - manuálisan és automatikusan. Törölheti a teljes információ darabokat egyszerre, vagy kiválaszthatja, hogy pontosan mit kíván eltávolítani, miközben a többi megmarad. Törölheti például a tegnapi internetes előzményeket, csak a mai Google Asszisztens rekordokat, a tavalyi év YouTube-kereséseinek teljes értékét stb.

A Google Fiók adatainak törlése

Az információk több kategóriája törölhető, amint azt alább láthatja. Ugrás arra a szakaszra, amely azokra az adatokra vonatkozik, amelyeket törölni szeretne a fiókjából.

Először azonban kövesse ezt a két lépést, így juthat el a megfelelő oldalra, hogy kiválassza, hogy mit töröl.

  • Nyissa meg Google Fiókja Adatok és személyre szabása területet. Erről a linkről a bal oldalon található Adat és személyre szabás elem kiválasztásával érheti el.
  • Válassza az Indulás elemet a tetején található Adatvédelmi ellenőrzés területen.

Törölje a webes és alkalmazástevékenységeket a Google-tól

Az internetes keresés valószínűleg a legnagyobb oka annak, hogy a legtöbb ember törölni szeretné Google adatait.

Amikor elvégzi ezeket a lépéseket, törölheti a keresési bejegyzéseket, valamint egy hatalmas mennyiségű adatot, amelyet a Google megőriz rólad, például a megnyitott webhelyeket, az értesítéseket, amelyeket Android-eszközéről töröl, az Ön által használt programokat már használta, a Google Dokumentumokban megnyitott dokumentumokat, a Google Play Áruházban meglátogatott alkalmazásokat és még sok más.

  • Válassza a WEB & APP AKTIVITÁS KEZELÉSE lehetőséget.
  • Válassza a Tevékenység törlése lehetőséget.
  • Válassza ki azt a dátumot, amely tartalmazza az eltávolítani kívánt információkat, vagy válassza a menüben a Mindig lehetőséget. Válasszon egy terméket a listából, vagy válassza az Összes termék elemet, hogy törölje az összes termékre vonatkozó Google-adatait. Az Ön lehetőségei mindent tartalmaznak, a hirdetésektől és a könyvektől kezdve a Chrome-ig, a Drive-ra, a Gmailre, a Google Hírekre, a Képkeresésre, a Google Play Áruházra, a Keresésre, a Videokeresésre stb.

Tipp: A Google-fiókbeállítások segítségével leállíthatja a személyre szabott hirdetéseket és a Google keresési eredményeit.

  • Erősítse meg a Törlés gombbal.

Az internetes és alkalmazástevékenységek automatikus törléséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  • Látogasson el ismét a WEB & APP AKTIVITÁK KEZELÉSE oldalra, de ezúttal válassza a Válaszd ki, mennyi ideig kell megőrizni lehetőséget.
  • Válassza a Tartsa 18 hónapig vagy a Tartsa 3 hónapig lehetőséget, majd válassza a Tovább lehetőséget.
  • A jövőben válassza a Törlés lehetőséget, hogy várjon, amíg a rekordok 18 vagy 3 hónaposak lesznek, és távolítsa el őket, vagy válassza a Törlés lehetőséget, ha a tevékenységet most törli, majd később automatikusan törli őket.
  • A módosítások mentéséhez válassza a Megerősítés lehetőséget.

Törölje a Google Helyelőzményeit

Miközben be van jelentkezve Google-fiókjába, az összes olyan hely térképe, amelyben a mobil eszköz elment, bejelentkezik és tárolja a Google-fiókjában. Ennek előnyei között szerepel a jobb keresés a Google Maps használata közben, valamint az a képesség, hogy megnézze, hol járt a Google Timeline szolgáltatásán keresztül.

Tipp: Tudja meg, hogyan tekintheti meg a Google Maps helyelőzményeit.

A következőképpen törölheti a Google-fiók adatait:

  • Válassza a HELY HELYETT KEZELÉSE lehetőséget.
  • Az Idővonal oldalon válassza ki a fogaskerék / beállítások gombot az alján.
  • Válassza az Összes helyelőzmény törlése lehetőséget.
  • Erősítse meg a jelölőnégyzetet, majd kattintson a HELYTÖRTÉNET TÖRLÉSE elemre.

Annak érdekében, hogy helymeghatározási adatait mostantól automatikusan törölje, hajtsa végre a fenti 1. és 2. lépést, majd kövesse az alábbi utasításokat:

  • Válassza a Helyelőzmények automatikus törlése lehetőséget.
  • Válassza a 18 hónapos megtartás vagy 3 hónap megtartás lehetőséget, majd a Tovább lehetőséget.
  • A megerősítéshez jelölje be a jelölőnégyzetet, majd nyomja meg a megerősítést.

Törölje a hang- és audiotevékenységeket a Google-tól

A Google még az „OK Google” nyilvántartásait is tárolja. Ezt megteszi, hogy megtanulja, hogyan lehet jobban megérteni a hangját, de törölheti ezeket az adatokat, ha nem akarja, hogy a Google-fiókjában megmaradjon.

  • Válassza a HANG és AUDIO AKTIVITÁS KEZELÉSE elemet.
  • Kattintson a kuka ikonjára bármelyik dátum mellett, vagy keresse meg a kívánt bejegyzést a listából, és használja a menüjének Törlés opcióját (egymásra helyezett pontozott menü).
  • Erősítse meg a Törlés gombbal.

Törölje YouTube-keresési előzményeit

A Google egy másik módja annak, hogy nyomon kövesse tevékenységét, a YouTube-kereséseken keresztül. Néhány kattintással törölheti a YouTube keresésekből származó nyilvántartásokat:

Tipp: Sok mindent megtehetsz a YouTube-on. Tekintse meg a tippeket, a hackeket és a hivatkozásokat tartalmazó végső listát.

  • Válassza a YOUTUBE KERESÉS TÖRTÉNET KEZELÉSE elemet.
  • Használja a bármely rekord vagy nap melletti törlés gombot a Google-fiókból az információk törléséhez.
  • A megerősítéshez válassza ki ismét a Törlés lehetőséget.

Törölje YouTube-előzményeit

Ha nem akarja, hogy a Google emlékezzen arra, amit megtekintett a YouTube-on, akkor ezeket az információkat is könnyű törölni.

Tipp: A jövőben elkerülheti ezeket a lépéseket, ha a YouTube-videókat privát módon nézi.

  • Használja a MANO YOUTUBE WATCH HISTORY linket egy új oldal megnyitásához.
  • Törölje a kívánt bejegyzést, vagy törölje a teljes szemléletű YouTube-megtekintési előzményeket a kuka gomb segítségével.
  • A Törlés kiválasztásával erősítse meg, hogy el akarja távolítani a Google adatait.