Ön rendszeres vagy megbízható Google-eszközök felhasználó? Használta-e Google-fiókját harmadik féltől származó alkalmazásokba való bejelentkezéshez? Gyakran vesz fel a Facebookon a barátok által elküldött vetélkedéseket? Vagy a Google-hez hasonlóan a Facebook-fiókját használta harmadik fél alkalmazásaiba vagy webhelyeire történő bejelentkezéshez?

Végül aggódik a legfrissebb hírek a közösségi média társaságairól a magánélet megsértésével kapcsolatban? A szigorú jelszó-higiénián és a kötelező két tényezős hitelesítésen vagy ezeknek a vállalatoknak a teljes körű kizsákmányolása mellett további lépést tehet a nagyobb biztonság érdekében, rendszeresen ellenőrizve azokat az alkalmazásokat / modulokat / webhelyeket, amelyeknek engedélyezte a Google és Facebook-fiókokhoz való hozzáférést.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet áttekinteni, ellenőrizni, kalibrálni és eltávolítani a csatlakoztatott alkalmazásokat Google-fiókjából és Facebook-fiókjából.

Google Connected Apps

Tegyük fel, hogy időről időre a Google-fiókjával jelentkezik be harmadik felek alkalmazásaiba. Még ha nem is emlékszik rá, hogy ezt tette, sokszor nem is veszi észre, hogy hozzáférést biztosít az alkalmazásnak a Google-fiókjához.

Itt található a Google útmutatása:

Távolítsa el a harmadik fél hozzáférését

Most hadd vizsgáljuk meg, hogyan figyeljük és távolítsuk el ezeket a Google-hoz kapcsolódó alkalmazásokat. Jelentkezzen be Google Fiókjával egy böngészővel.

A képernyő jobb felső sarkában láthatja profilképét. Kattintson rá, majd a Saját fiók elemre.

Ez a Saját fiók oldal több modult tartalmaz, mint például a biztonság, a magánélet és a beállítások; érdemes átnézni, különösen a Biztonsági ellenőrző varázslót.

A cikk alkalmazásához nézzen le balra a Bejelentkezés és biztonság alatt, és válassza az Fiókhozzáféréssel rendelkező alkalmazások lehetőséget.

Az Alkalmazások fiókhozzáféréssel oldalon kattintson az Alkalmazások kezelése elemre, hogy a csatlakoztatott alkalmazások teljes listáját megjelenítse.

Figyelje meg, hogy a Google hogyan csoportosítja a csatlakoztatott alkalmazásokat, először megjelenítve azokat a harmadik fél alkalmazásokat, amelyek hozzáférnek a fiókjához. A harmadik fél alkalmazásai alatt megjelenik a Google által megbízható, hozzáféréssel rendelkező alkalmazások listája.

Ellenőrizze ezeket a listákat olyan alkalmazások számára, amelyek ismeretlenek, vagy amelyeket már nem használ. Kattintson az egyik alkalmazásra. Itt láthatja a részleteket, ideértve az alkalmazás engedélyezésének idejét és a hozzáférési szintjét is. Az eltávolításához kattintson a Hozzáférés eltávolítása elemre.

A Google ezután egy felugró ablakot jelenít meg, amelyben elmagyarázza, hogy megszünteti az alkalmazások hozzáférését a fiókjához, és újra használni szeretné ezt az alkalmazást vagy szolgáltatást. Kattintson az OK gombra, és a Google eltávolítja az alkalmazások hozzáférését és eltávolítja a listáról.

Folytassa az összes olyan alkalmazás hozzáférésének eltávolítását, amelyet nem aktívan használ. És ne feledje, hogy ha harmadik félnek vagy Google alkalmazásnak ismét használnia kell, amelyet eltávolított, akkor egyszerűen újra engedélyeznie kell azt.

Facebook-csatlakoztatott alkalmazások

Számos webhely bejelentkezése arra kéri az új felhasználókat, hogy jelentkezzenek be a Facebook segítségével. Továbbá, ha a sok népszerű megosztott játék- és kvízalkalmazást használta a Facebookon, ezek az alkalmazások hozzáférnek a személyes adataihoz is. A Facebook most kiemelkedő szerepet játszik a hírekben, mivel ezeket az adatokat helytelenül használják fel. Válaszul a Facebook hamarosan egyszerűsítheti az adatvédelmi beállításokat. De most itt van a jelenlegi, nem is olyan egyszerű módszer a Facebook-hoz kapcsolódó alkalmazások ellenőrzésére és eltávolítására.

Miután bejelentkezett a Facebookba, húzza le a kapcsolót / nyílot a Facebook képernyő jobb felső részén. Ez felfedi a Facebook-fiókját és más funkciókat. A lista alján válassza a Beállítások lehetőséget.

A Facebook Általános fiókbeállítások oldalon görgessen lefelé, és válassza a bal oldali menü Alkalmazások és webhelyek menüpontját.

A következő oldalon azok a Facebook-alkalmazások láthatók, amelyekhez fiókhozzáférés történt a fent tárgyalt módon. Ezek a szórakoztató alkalmazásoktól, mint például a Friends of Friends, az integrációk automatizálásáig terjednek, mint például a If This Then That (IFTTT), és a termelékenységi alkalmazásokig, például a Hootsuite.

Az alkalmazást egyszerűen eltávolíthatja, ha bejelöli a jobb oldali négyzetet, és a fentiek szerint választja az Eltávolítás lehetőséget.

Ha kiválaszt egy vagy több alkalmazást, és rákattint az eltávolításra, egy másik párbeszédpanel jelenik meg. Itt vegye figyelembe a kiegészítő jelölőnégyzetet, amely az előző tevékenységekre utal. Fontolja meg, hogy utasítsa-e a Facebookot az alkalmazás használatával korábban küldött hozzászólások törlésére is. Tehát például, ha az IFTTT segítségével automatikusan elküldi a Facebook-on a Bloggeren közzétett bejegyzéseket, akkor érdemes lehet, hogy az előző hozzászólások megmaradjanak.

Számos további fontos megjegyzés itt. Eltávolításuk után az alkalmazás vagy a webhely nem fér hozzá az Ön adataihoz, mégis megőrizheti a korábban megosztott információkat. Ha az alkalmazásnak vagy a webhelynek az Ön e-mail címe van, akkor valószínűleg „leiratkozol” a jövőbeli e-mailek leállításához, de közvetlenül kapcsolatba kell lépnie az alkalmazás vagy a weboldal fejlesztőivel, hogy megkérdezd, mi van-e bármilyen információval, amelyet továbbra is fenntartanak.

A Facebook megkönnyíti a felhasználók számára az alkalmazásfejlesztőkkel való kapcsolatfelvételt, ha a jobb alsó sarokban a „Jelentés / kapcsolat” lehetőséget választja, amikor az alkalmazásra kattint. Ezért, ha aggódik, érdemes először használni ezt a kapcsolattartó eszközt, mielőtt eltávolítja az alkalmazást.

A Facebook App adatvédelmi beállításainak szerkesztése

Ne feledje azt is, hogy a Facebook lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy meghatározzák azt az expozíciót, amelyet minden csatlakoztatott alkalmazás megengedett. Tehát még az alkalmazások teljes eltávolítása után fontolja meg az egyes megmaradó alkalmazások adatvédelmi beállításainak meglátogatását és megváltoztatását. Itt van, hogyan.

Az egyik alkalmazáshoz kattintson a Megtekintés és szerkesztés elemre.

Először ellenőrizze az alkalmazás láthatóságát, vagyis a Facebookon láthatja, hogy Ön ezt az alkalmazást használja. A láthatóság érdekében választhat a Nyilvános, a Barátok, a Barátok, az ismerősök kivételével, a Csak én vagy az Egyéni csoport közül.

Még ennél is fontosabb: ellenőrizze az alkalmazás számára biztosított személyes információkat. Számos alkalmazás esetén szükség lehet a nyilvános profilra, de más információk, például a Facebook-ismerősök listája, a születésnap, a szülőváros és az e-mail cím nem választhatók ki. Ezenkívül az alkalmazásnak nincs szüksége az oldalak elérésére vagy a vállalkozás kezelésére.

Tehát vágja le az egyes alkalmazások hozzáférését vagy távolítsa el őket teljesen. Az eltávolítás után már nem látja ezt az alkalmazást vagy webhelyet a Facebook-hoz kapcsolódó alkalmazások listájában.

Gratulálunk annak érdekében, hogy a magánélet korlátozott mértékű korlátozását bevezetjük a folyamatos adatvédelmi csatákba, amelyekkel mindannyian szembesülünk a közösségi média oldalainak használata során. Kérjük, tudassa velünk minden észrevételt vagy kérdést. Élvezd!